Over de Schaakclub

Sinds 1925 al aan het schaken

De Rhenense Schaakclub is een kleine schaakclub met een locatie in Achterberg. De club telt ongeveer 25 leden. Op maandagen wordt er onder het genot van een drankje elke week geschaakt. Voor de komende evenenmenten op de club ga naar de calander. 

De Rhenense schaakclub heeft over de jaren verschillende vestigingen gehad. De eerste schaakwedstrijden werden gehouden in het restaurant/annex hotel op de Frederik van de Paltshof, naast de Rijnpoort. Een plek om de denksport blijvend te kunnen beoefenen werd vervolgens een ruimte bij RTTV aan de Prins Bernardlaan. We hebben ook nog een tijd de bovenste ruimte van de Hof van Rhenen in gebruik gehad. In De Vlam aan de Beukenlaan was een hele tijd de plek waar elke maandagavond volop geschaakt werd. Vanwege de nieuwe coronamaatregelen is de club nu verhuisd naar Achterberg. 

De club heeft leden van verschillende niveaus. Onze betere schakers hebben een KNSB-rating van bijna 1900. Veel leden hebben een rating tussen de 1300 en 1800. Een aantal van onze leden schaakt al meer dan veertig jaar! Er zal dus veel speel- en denkplezier voor zowel de beginnende tot redelijk gevorderde schaker zijn. 

Neem contact op met één van onze leden. Contact- en locatiegegevens vind je op de contactpagina.

Contributie van het seizoen 2023/2024 bedraagt 130 euro en kan overgemaakt worden op:

NL43 INGB 0000 3828 81 t.n.v. Rhenese Schaakclub

De kampioenen van alle seizoenen vanaf 1925 vind je op de erelijst.