Interne competitie uitslagen

Seizoen 2021/2022

speelronde 4 - 4 Oktober 2021

In ronde 4 van de interne competitie werd de laatste wedstrijd gespeeld voor beker ronde 1 tussen Oscar en Paul. Na een wat mindere opening van Oscar op de Caro-Kann verdediging van Paul verloor Oscar een pion. De partij duurde tot 23:15, waar uiteindelijk de druk pionnen stelling van Paul iets beter was dan die van Oscar. Met beide nog een paard en een dame op het bord was het echter heel spanned. Na veel maneuvreren van de dames en paarden kwamen de pionnen van Oscar toch onder vuur te liggen. Onder veel tijdsnood (4 min voor Oscar en wel 40 min voor Paul) en met twee pionnen minder gaf Oscar uiteindelijk de handdoek in de ring. 

Verder speelde Corstiaan ondanks dat hij wat ziekjes oogde een behoorlijk indrukwekkende partij tegen de sterke Jan van Laar. Na ongeveer een uur spelen en een blunder van Jan van Laar waardoor hij een paard achter kwam te staan was de partij besloten. 

Karel en Jan Jonkers speelde een chaotische partij. Veel pionnen stonden ver naar voren. In het middenspel kon elke zet fataal zijn. Uiteindelijk zag Karel geen winnende kansen meer en bood remise aan. Jan Jonkers zag dit als een teken van zwakte. Hij sloeg het bod af en begon opnieuw na te denken. Na nog een kwartier spelen kwamen de dame en toren van Jan Jonkers op de 7e linie. Deze activiteit en druk werd Karel fataal. Hij maakte een blunder door zijn dame net een veld te ver opzij te zetten waardoor hij mat ging.

Ook Geurt en Jacob winnen hun partijen. Hun topvorm blijkt maar weer. Na beide volgende week goed gespeeld te hebben voor ronde 1 van de beker, winnen ze beide leden deze ronde weer op uitermate mooie wijze. Top gespeeld heren!