OSBO cup

OSBO cup na 1 ronde voorbij

 
 Op vrijdag 6 januari speelden we met een viertal voor de OSBO cup. We speelden in de voorronde tegen een team van Elster Toren. Een leuke uitdaging, omdat hun ratings wat behoorlijk hoger waren dan die van ons. 
Voor Rhenen speelden Jacob, René, Paul en ik. 
 
Mooi op tijd arriveerden we in Elst (Gld.). We konden voor de deur staan, dus dat was een goed begin. Na rustig een bakje koffie genomen te hebben liepen we naar boven, waar het ook rustig was. Enige tijd later druppelden de spelers van Elster Toren binnen. 
Na de loting om kleur konden we beginnen. Voor Rhenen hadden de spelers op de even borden wit. 
 
Bij René begon het slecht; hij werd zwaar onder druk gezet. Het enige lichtpuntje was de voorsprong op de klok. Jacobs tegenstander schrok niet van wits opening en speelde een goede opening. Bij Paul kozen beide spelers voor een solide opzet. Corstiaan speelde scherp en wist al snel een centrumpion te winnen. 
 
René kreeg in tijdnood van zijn tegenstander opeens het beste van het spel en leek te gaan winnen. Helaas deed hij het niet helemaal goed, waardoor zijn tegenstander toch nog de winst naar zich toe wist te trekken. 
 
Even later kwamen Paul en zijn tegenstander remise overeen. Paul stond iets beter, maar actief gaan spelen gaf ook zijn tegenstander kansen. Een prima remise en weer wat ratingpunten erbij. 
 
Jacob had enige tijd eerder remise aangeboden, maar dit werd afgeslagen. Remmerts liet vervolgens zien dat zijn beslissing terecht was en speelde het goed uit. Hierdoor konden we niet meer winnen. 
 
Corstiaan stond lange tijd (erg) goed, maar gaf in wederzijdse tijdnood het voordeel uit handen en moest helaas berusten in remise. Gelukkig maakte dit voor het teamresultaat niet meer uit. 
 
Hierdoor kwam de, ietwat geflatteerde, eindstand van 3-1 op het formulier. Met wat meer precisie had dit zomaar 2-2 kunnen zijn. Hopelijk volgend jaar beter!