Externe Competitie

Rhenen 1 weet niet te winnen van BDSV 2

Onze tweede externe wedstrijd van het seizoen was thuis tegen het tweede team van BDSV (Barneveld). We hoopten te winnen, maar zoals we van enkele seizoenen geleden weten is dat nog niet zo simpel van dit team. Dat bleek ook weer vanavond. 
 
Diederick en Corstiaan hadden van bord geruild met als gedachte dat Diederick meer kans had met wit en Corstiaan met zwart remise zou spelen. Diederick stond al snel beter tegen een wat passief spelende tegenstander. Dat Diederick hier goed mee om kan gaan bleek ook nu weer. Hij liet zijn tegenstander niet in het spel komen en wist het punt binnen te halen. 
 
Ton zat op bord zes en ging eveneens voortvarend van start. Toen hij een stuk won en 2 verbonden vrijpionnen ver liet oprukken was het een kwestie van tijd. Hij maakte het netjes af, waardoor we op 2-0 kwamen. Dat moet toch goedkomen, zou je denken?…
 
Jacob speelde op bord 5 en begon rustig met de zwarte stukken. Hij dacht een pion te winnen met zijn dame, maar had gemist dat er een aftrekschaakje volgde met de toren, waardoor hij zijn dame verloor. Hierna was het vechten tegen de bierkaai, al had de tegenstander wel weinig tijd. Helaas wel genoeg om het punt binnen te halen; 2-1. 
 
Corstiaan zat op bord 1 met zwart tegen een gerenommeerd bierdrinker. De volgende keer dat hij komt misschien geen bier verkopen? Corstiaan zag een zet over het hoofd waardoor het bergafwaarts ging. Een goede partij van Sennema en de stand naar 2-2. 
 
Het kwam nu aan op Cock en Jan. Cock stond behoorlijk gelijk maar Jan zou wel winnen, was de verwachting. 
 
Cock had weinig tijd maar wel een pion meer. Zijn tegenstander probeerde nog gevaarlijk te worden met zijn dame, maar Cock gaf geen krimp zodat enige tijd later remise overeen gekomen werd. 
 
Jan stond zoals genoemd beter en zocht de makkelijkste weg naar de winst. Hij dacht dat het opspelen van een pion naar f2 hiervoor doorging, maar had veel gemakkelijker kunnen winnen met een damezet. Zijn tegenstander zou met zijn koning het centrum in gelokt worden, waarna groot materiaalverlies zou volgen. Helaas werd het nu lastiger, al miste hij nog wel een keer een grote kans. Jans tegenstander wist, ondanks het feit dat hij weinig tijd had, remise uit het vuur te slepen. Dit betekende ook een 3-3 eindstand in de wedstrijd. 
 
Enigszins teleurgesteld bleven we achter. Maar niet te lang, want de volgende ronde hebben we weer een kans!