Externe Competitie

Rhenen 1 snel van start na "corona-stop"

Maandag 7 februari was het eindelijk weer zover, we mochten weer schaken! Een externe (SOS) wedstrijd in en tegen Hoogland. Ons eerste tegen het derde van Hoogland. Wel met twee invallers, maar weer schaken was al heel wat. 

René Hovestad op 5 was als eerste klaar. Zijn partij een paar keer gezien en ik dacht, dat het vrij gecompliceerd was. Na mijn laatste blik op zijn stelling dacht ik aan remise. René dacht er anders over en kwam een paar minuten later al melden dat hij won. 0-1 voor Rhenen dus..
 
Jan van Laar, dit keer op 1, reageerde met een weinig gespeelde variant op de Pirc van Joost. Die ging al redelijk snel de fout in en met de dreiging van mat in 1 werd het geforceerd voor Joost en koste dat een loper. Daarna nog enkele pionnen, later nog een stuk en het was klaar. 0-2 voor Rhenen. 
 
Diederick Vos, op bord 2, speelde een vrij slechte partij voor zijn doen.
Ik dacht al maximaal aan remise. Gelukkig voor hem en ons is zijn eindspel behandeling vrij goed en hij maakte het goed en berekend af met een nauwkeurige manoeuvre en dus 0-3
 
Helaas ging het daarna mis. Eerst Gerard de Visser, op bord 4. Hij speelde een opening die om actief spel vraagt en dat deed hij onvoldoende. Langzaam maar zeker ging het mis en verloor hij. 1-3 dus.
 
Jacob op bord 4 speelde zijn eigen opening. Dat ging vrij goed totdat hij wat rondwandelde, terug kwam en de verkeerde zet deed. Weg dame en weg partij. 2-3 en het werd spannend. 
 
Ton Braams op bord 6 tot slot. In mijn opinie een trage partij maar wel een die een gewonnen stelling opleverde. Ton zag de juiste weg niet en beruste uiteindelijk in zetherhaling met remise. 
 
Uiteindelijk een 2,5 – 3,5 uitslag en de eerste winst dit externe seizoen.